• Een diamanten verlovingsring. Twee liefdeharten.
  Een prachtig voorstel.
 • Niets schreeuwt luider of zendt uw liefde helemaal naar de wereld
  als een diamanten verlovingsring. IT zegt en meer.
 • Vind jouw perfecte
  verlovingsring
 • Voor een spetterende bruiloft
 • Deze oorbellen zullen zeker hoofden draaien en vangen
  uit de kamer van elke vrouw die ze draagt.
 • Ontwerp met een art deco-tintje.
  Multi-functioneel, onze hangers kunnen worden gedragen
  op verschillende manieren, waardoor creativiteit daarin mogelijk is
  die ze dragen.
 • Deze armbanden zullen zeker een statement maken
  gedurfd maar ook stil.
 • tot - 60%

KLANTENSERVICE

klant sce

KLANTENSERVICE

Ik wil je bedanken voor de efficiëntie die je hebt getoond bij het verzenden van mijn bestelling voor een diamanten ring die op tijd arriveerde. Ik heb het certificaat van echter niet ontvangen 

VEILIG BETALEN

secu betaling
Diamant-certificering
AGS-certificaatGIA-certificaatHRD-certificaat

Om de kwaliteit van een diamant te kunnen waarderen zonder een professional te zijn, is het nodig om over bepaalde informatie te beschikken die normaal in het certificaat wordt beschreven. Het behoeft geen betoog dat een certificaat geen waarde heeft tenzij het wordt erkend door vertegenwoordigers van het beroep.

De volgende certificeringsinstanties genieten een uitstekende reputatie in Europa, de Verenigde Staten enNederland voor de laatste. Het certificaat kan worden vergeleken met een identiteitskaart van de diamant, en het kan niet langer worden verward met een andere. Het komt in de vorm van een afdruk waarop de kenmerken van de getaxeerde diamant zijn vermeld. Het vertelt u de exacte afmetingen en het gewicht van de diamant, evenals de details van de slijpvorm en kwaliteit. Het specificeert in detail alle verschillende kenmerken van de steen.

De certificaten dienen tevens als bewijs van de identiteit van de getaxeerde diamant. Laboratoria hebben soms hun specifieke kenmerken, sommige zullen de verhoudingen van de diamant kwalificeren, andere niet (bijvoorbeeld voor de GIA en de LFG). Sommige bieden de mogelijkheid om de diamant te verzegelen (bijv. Voor HRD en IGI), andere niet.

De deadlines voor het laten certificeren van een diamant variëren sterk van laboratorium tot laboratorium, met een interval van 24 uur tot enkele weken. Er is geen wet die het proces van het waarderen van diamanten regelt. Er zijn verschillen tussen bedrijven en beoordelingsorganisaties. Skdiamant verwerkt diamanten die zijn gecertificeerd en alleen gewaardeerd door de meest gerespecteerde laboratoria op de markt - GIA, EGL en AGS.

 • GIA - Gemological Institute of America Het GIA-laboratorium is de industriestandaard voor de evaluatie van kleur en helderheid.
 • EGL - European Gemmology Laboratory: EGL-certificering vereist minder criteria dan het GIA-evaluatierapport. Hun evaluatiesysteem is wellicht soepeler.
 • AGS - De American Gem Society maakt gebruik van een diamanten classificatiesysteem dat slijpsel, kleur en helderheid rangschikt van nul tot 10 op een schaal waarbij nul het meest zeldzaam en wenselijk is en 10 het minst wenselijk.

Heb ik een certificaat nodig?

Een taxatie van geslepen diamanten stelt u in staat een weloverwogen keuze te maken. De certificering maakt het vooral mogelijk om ze te vergelijken en bijvoorbeeld te kiezen tussen twee stenen van hetzelfde gewicht, maar van verschillende kwaliteit.

Verhoogt een certificaat de aanschafkosten?

De kostprijs kan variëren van enkele tientallen euro's tot enkele honderden euro's, het hangt af van het gewicht van de diamant en het type certificaat dat je wilt behalen. Certificering kan meer kosten dan de diamant zelf, diamanten van minder dan een halve karaat worden zelden gecertificeerd.

Elke geslepen diamant die door Skdiamant.com wordt verkocht, kan vergezeld gaan van een laboratoriumrapport van GIA, EGL of AGS, omdat deze laboratoria grotendeels een niveau van eisen hebben aangetoond dat ook dat van Skdiamant is.